Werkwijze

Wanneer je merkt dat je niet alles meer kunt overzien en hulp nodig hebt om jouw leven op de rit te krijgen dan mag je altijd contact met ons opnemen. Dit kan via ons contactformulier of door ons te bellen.

Jouw wensen

We plannen een gesprek in om samen te kijken waar jouw wens ligt en waar GeWoon in kan begeleiden. Dit kan ambulante begeleiding zijn op vaste momenten per week of bijvoorbeeld een beschermde woonruimte en dagbesteding. Ook bekijken we in dit gesprek de praktische zaken zoals vergoedingen en de vorm of frequentie van de begeleiding.

Onze werkwijze

Na het gesprek en het duidelijk in kaart brengen van de praktische zaken nemen we samen de volgende stap.

Nadat het formele gedeelte van het gesprek is afgerond, wijzen we jou een begeleider toe. Deze begeleider gaat een kennismaking inplannen om te kijken of er een klik is. Om te voldoen aan jouw hulpvraag vinden wij het belangrijk dat je een goede klik hebt met jouw begeleiding. Wanneer er geen klik is heeft de begeleiding geen zin en gaan we op zoek naar een andere begeleider die beter bij jou past.

Daarnaast helpen we met het aanvragen van een zorgindicatie. Als deze zorgindicatie wordt afgegeven kunnen we starten met de begeleiding. We werken vanuit de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) om meerdere kanten van jouw hulpvraag aan te pakken. Meer over deze methode vind je hier: Over ons

Dit doen we door:

  • jou te ondersteunen bij praktische zaken zoals huishoudelijke taken
  • jouw financiĆ«n in kaart te brengen en rekeningen te betalen
  • studiefinanciering of andere gemeentelijke zaken aan te vragen
  • jou te stimuleren om werk of een opleiding te vinden die bij je past
  • jou te helpen bij sociale contacten door bijvoorbeeld lid te worden van een sportvereniging
  • jou te ondersteunen bij alles waar je hulp bij nodig hebt

We werken in verschillende fasen, waarbij ook een GZ-psycholoog betrokken is. Deze fasen variƫren van een paar maanden tot een paar jaar en zijn er op gericht om uiteindelijk weer terug te gaan naar werk of opleiding.

Aan het einde van de begeleiding bevorderen we de uitstroom naar werk door bijvoorbeeld een snuffelstage. Dit geeft een realistisch beeld van de eisen die de samenleving soms van ons vraagt. We werken samen met het netwerk van de gemeente, zodat jij een baan of opleiding vindt die echt bij jou past.

“We helpen je graag om de regie terug te krijgen over je eigen leven”

Bekijk ons aanbod

Aanbod