Zorgverwijzers

Vanuit GeWoon begeleiding bieden wij zorg op maat voor jongeren, hun ouders en netwerk. We gaan op gestructureerde wijze aan de slag met de vragen die bij hen spelen. Vanuit onze visie staan gezondheid van lichaam en geest voorop en zorgen we dat de randvoorwaarden om goed te functioneren zijn geregeld.

Voeding en bewegen

Gezonde voeding en bewegen zijn bij ons de basis om lekker in je vel te zitten. Tijdens begeleiding van onze jongeren zetten we dan ook diverse sporten in om gedrag te signaleren, maar ook vooral om de jongeren uit hun comfortzone te halen. We dagen jongeren fysiek en mentaal uit om gepast en ongepast gedrag te vertonen. Hierdoor ontstaan situaties waar wij op gedrag kunnen coachen. Naast het sporten, richten we ons ook op koken met de jongeren. We kiezen voor gezonde maaltijden die passen bij de energiebehoefte, leeftijd, bewustwording en kennis over de effecten van gezond eten. In combinatie met sport zorgen we ervoor dat de jongeren zich mentaal fitter gaan voelen. Dit zorgt voor een positieve impact heeft op de mentale gezondheid en weerbaarheid.

Afstemming met betrokken partijen

We doen dit samen met onze partners in de regio, zoals Werkplein, kredietbank, sportcentrum, woningbouwcorporaties en professionals in de zorg. Daarnaast werken we samen met personal trainers, diƫtisten/ voedingsdeskundigen en andere sportcoaches.
Van belang is een goede afstemming met de verwijzer en de jongere die de begeleiding ontvangt en andere betrokken partijen. We zullen zorgdragen voor een goed contact en afstemming waar nodig en zullen periodiek evalueren.

Gecontracteerde zorg Eemsdelta Hogeland productcodes:

  • 41A18 – Dagbesteding
  • 42A01 – Vervoer regulier
  • 43A35 – Verblijf licht
  • 45A04 – Individuele begeleiding basis
  • 51G01 – Individuele behandeling basis

Meer weten over ons en onze werkwijze?

Onze werkwijze