Aanbod

We bieden verschillende vormen van begeleiding aan: ambulante begeleiding, dagbesteding en beschermd wonen.

Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding

We bieden verschillende vormen van begeleiding aan: ambulante begeleiding, dagbesteding en beschermd wonen. Dit doen we voor jongvolwassenen in de leeftijd van circa 10 tot 27 jaar. Gedurende de begeleiding ligt de focus vooral op het herstructureren en het aanleren van dagelijkse taken om toe te werken naar zelfredzaamheid. Dit doen we door te focussen op oplossingen in plaats van problemen en op kwaliteiten in plaats van tekortkomingen. Allemaal gericht op een mooie toekomst.

Tijdens ambulante begeleiding worden er afspraken gemaakt tussen jou en de begeleiding en worden er vaste contactmomenten gepland. Daarnaast bieden we vanuit GeWoon ook een dagbesteding of woonvoorziening aan waar je langer kunt verblijven.

Dagbesteding

Als je niet naar school gaat of geen werk hebt, bieden wij een dagbesteding aan. Onze dagbesteding bestaat uit dagprogramma’s op maat en passend bij jouw wensen. We kijken hierbij altijd naar de kwaliteiten en activiteiten die daarbij passen. Dit kan het werken in de houtbewerking zijn, maar ook het volgen van de teamsporten of het bereiden van de dagelijkse lunch. De dagbesteding is in groepsverband. 

Aansluitend op de dagbesteding kijken we naar ambulante begeleiding die individueel gericht is, afhankelijk van jouw hulpvraag.

Mocht het niet lukken om bij de locatie te komen, dan kan GeWoon ondersteunen in het vervoer naar de locaties. Ook kijken we met onderwijs en lokale bedrijven naar programma’s om jouw vaardigheden en zelfstandigheid te verbeteren.

Beschermd wonen

GeWoon biedt beschermd wonen aan voor jongeren tussen 16 en 27 jaar. Soms kan je niet zelfstandig wonen. Dit kan komen door een thuissituatie, gedragsproblematiek of bijvoorbeeld een verslaving. 

Beschermd wonen is een intensieve vorm van begeleiding, waarbij vaak ook dagbesteding wordt ingezet om alle ontwikkelingsgebieden aan te pakken. Ook leren we je bepaalde vaardigheden zoals koken, die je nodig hebt om zelfstandig te wonen.

GeWoon biedt jou een veilige en beschermde woonomgeving waar je de focus kunt leggen op jezelf en jouw doelen.

Het doel van beschermd wonen is het vergroten van zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid, waarbij je op termijn zelfstandig kunt wonen.

Bij beschermd wonen heb je een eigen kamer die je geheel naar wens kunt inrichten. Je mag zelf koken of samen eten met jouw huisgenoten. Je deelt de gemeenschappelijke ruimtes zoals de keuken en douche en houdt deze ook netjes. De begeleiders van GeWoon zijn op vaste momenten aanwezig, maar ook daarbuiten kan je altijd bij ons terecht.

Meer weten over ons en onze werkwijze?

Onze werkwijze