Over ons

Wij zijn begeleiders, professionals, maar ook gewoon mensen. We willen jou ondersteunen om jouw doelen te bereiken en zo weer terug te gaan naar een leven richting school of werk. We vinden het daarbij belangrijk dat je gewoon jezelf kunt blijven. GeWoon begeleiders bekijken de positieve kanten van jou als persoon en hebben als doel om jou op een professionele manier bij te staan in het traject. Ook vinden we vertrouwen en plezier belangrijk tijdens de begeleiding.

Contact maken

Contact maken met de jongeren doen we door het organiseren van activiteiten in plaats van gesprekken aan tafel. Ook vinden we het belangrijk dat we kijken naar de kwaliteiten in plaats van de tekortkomingen, zodat we jongeren weer in hun kracht kunnen zetten.

GeWoon ervaringen

Bij de houtbewerking maken we plantenbakken of bijvoorbeeld een nieuwe zithoek voor een klant. De jongeren hebben afgelopen jaar hun eigen bank en plantenbakken voor de gezamenlijke zithoek buiten gemaakt. Bij de garage sleutelen we aan auto’s, die klanten brengen, zodat de jongeren leren hoe het werkt wanneer je een baan hebt en leert met geld om te gaan. Al deze activiteiten zijn gericht op een re-integratie in de maatschappij.

In de middag wordt er gekookt voor de lunch. We hebben een ritme om te lunchen, zodat jongeren structuur aanleren en leren om te koken. Voor en na de lunch gaan we sporten. We hebben activiteiten in de sportschool zoals fitness, maar we doen ook veel teamsporten zoals voetbal en tennis. Samenwerken, maar vooral veel plezier hebben en het signaleren van gedrag staan hierbij centraal. Sport is goed voor de gezondheid en dient als uitlaatklep. Daarnaast maken we via sport goed contact met de jongeren.  

“Rudolf houdt van koken en Roy houdt van eten”

Individuele benadering

Wij werken vanuit de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) die meerdere kanten van de problematiek aanpakt. Vanuit GeWoon kijken we naar het gedrag van de jongeren, maar nog veel meer naar de intrinsieke motivatie en wens. Met de IRB-methode is het de bedoeling om persoonlijke doelen zoals wonen, werken en het sociale leven weer op orde te krijgen. Maar, we stellen de wens van de jongere binnen deze methode altijd centraal. Begeleidingstrajecten duren soms een aantal maanden, maar kunnen ook een paar jaar duren. We gaan voor een duurzame aanpak, waarbij jongeren na hun traject ook altijd nog welkom zijn bij GeWoon. 

Meer weten over onze werkwijze?

Werkwijze

Jaarverslag 2022

Jaarverslag